Financial lease

Financial lease is een vorm van lease waarbij het goed alleen juridisch gezien eigendom blijft van de kredietverstrekker. Bij financial lease is de kredietnemer, diegene die gebruik maakt van het goed, economisch eigenaar, wat betekent dat men ook verantwoordelijk is voor onderhoud en eventuele waardevermindering van het goed.

Financial lease calculator
Auto gezien? Bereken je eigen maandtarief!

Maandbedrag (indicatief)

Jouw voordeel maandtarief

Wat is Financial lease?

Financial lease is een manier om een aankoop, zoals een auto, te financieren.

Bij deze constructie is er sprake van een overeenkomst tussen twee spelers: de kredietverstrekker (de partij die het aankoopbedrag voorschiet) en de kredietnemer (de partij die het aankoopbedrag leent).

Eigendom na afloop van de looptijd?

Ja. De auto is juridisch gezien eigendom van de kredietnemer zodra aan alle financiële verplichtingen is voldaan.

Onderhoud, reparaties en verzekeringen inclusief?

Nee. De kredietnemer is zelf verantwoordelijk voor onderhoud/reparatie van de auto en het regelen van de verzekeringen.

Fiscale voordelen?

Ja. Als je via financial lease een zakelijke auto aanschaft, mag je bepaalde aftrekposten gebruiken.

Voorwaarden financial lease

Bij ieder contract horen rechten en verplichtingen. Bij het afsluiten van een leasecontract voor financial leasing is het belangrijk om goed op de voorwaarden te letten. Hierin wordt niet alleen het nodige bepaald over onderhoud en economisch risico, maar ook over het onderpand. Net als bij een hypotheek, dient het voertuig als onderpand. Als je de maandelijkse termijn niet meer zou kunnen betalen terwijl een groot deel van de totale schuld nog niet is voldaan, heeft de leasemaatschappij meestal het recht om het voertuig op te eisen.

Meest gestelde vragen

We hebben de meest gestelde vragen en antwoorden voor je op een rij gezet. Heb je nog vragen? Laat het ons weten. Onze deskundige adviseurs zitten voor je klaar.

  • Aan welke voorwaarden moet ik voldoen om Financial lease aan te vragen?

    Om een auto te kunnen leasen, dien je ingeschreven te staan in het Handelsregister (KvK). Uitzonderingen hierop zijn de vrije beroepen.

  • Juist voor starters is Financial lease de beste methode om een (bedrijfs)wagen aan te schaffen. Als starter bent u al veel geld kwijt aan allerlei andere zaken. Met Financial lease heb je het voordeel dat je niet nog meer grote bedragen in een keer hoeft te betalen.

  • Voor ZZP´ers is Financial lease een uitkomst. Het komt eigenlijk nooit uit om grote uitgaven te doen. Met Financial lease spreid je jouw uitgaven en weet je wat je betaalt. Zo houdt je jouw financiën onder controle.

  • Nee, wij bedienen uitsluitend de zakelijke markt (B2B).

  • Je bent economisch eigenaar, de auto staat op jouw naam, je behoudt jouw mogelijke investeringsaftrek en je hebt het fiscale eigendom. De BTW van de aanschafwaarde kun je direct terugvorderen bij de fiscus. Financial lease is transparant, je weet exact voor wat je betaalt en komt niet voor verrassingen te staan, zoals kilometernaheffingen. Tevens is Financial lease veel flexibeler, je kunt zelf een eigen inbreng (aanbetaling/inruil) doen en is deze leasevorm voordeliger bij tussentijdse afkoop of verkoop. Na de leaseperiode ben je volledig eigenaar.